JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Guldkväll för företagare

Guldkväll för företagare

Publicerad 21 oktober 2016

Roland Davidsson utsågs till 2015 års profil på företagarnas Guldkväll.

Gunnohus i Laholm blev 2015 års företag. Roland Davidsson, Knäred, utsågs till 2015 års profil och Lotta Eriksson och Jesper Banck, som driver Strandängshälsan i Mellbystrand, kan nu titulera sig 2015 års nykomling.

De hamnade i fokus på Offensiva Laholms guldkväll, som arrangerades på fredagen på Strandhotellet i Mellbystrand. På prispallens översta steg stod också vinnarna i övriga tre kategorier: Jessica Svensson, 2015 års kvinnliga entreprenör, Matilda och Linus Nilsson, 2015 års landsbygdsföretagare samt Rootfruit Scandinavia AB, 2015 års hållbara företag.

Glitter- och glamourkväll

Guldkvällen är företagarnas egen glitter- och glamourkväll. Under uppslupna former samlas bygdens företagare, minglar, äter gott, pratar lite affärer, samtidigt som de andäktigt väntar på avslöjandet av vinnarna i sex olika kategorier.

Underhållning hör givetvis också till, på fredagskvällen levererad av Jessica Persson från Osby. Och de som ville röra sig lite extra efter supén hade ett stort dansgolv till förfogande.

Årets företag 2015

AB Gunnohus

Juryns motivering:

"Årets Företag är företaget som ger uttrycket "det lilla extra" ett ansikte. Med en närvaro i allt inom det egna fastighetsbeståndet och ett personligt engagemang i sina hyresgäster är Gunnohus en av de populäraste fastighetsägarna i kommunen.

Med en genuin vilja att utveckla centralorten Laholm fortsätter man att investera och bygga nya attraktiva lägenheter i stan och bidrar till kommunens befolkningstillväxt.
2015 färdigställde man kvarteret Husaren med 32 lägenheter, som väl smälter in i den idylliska stadsmiljön.
Gunnohus står för positiv inställning och ett långsiktigt ägande med nya byggplaner på gång".

Årets profil 2015

Roland Davidsson, Knäred

Juryns motivering:

"Årets profil har med stor energi och egna resurser återskapat ett besöksmål i kommunen med "Kvarnen i Knäred". Den restaurerade kvarnen vid Krokån är numera en välbesökt och vacker plats, som Roland Davidsson fortsätter utveckla med obruten kraft för både turister och kommuninvånare. Hans enträgna arbete för en ny bro över Krokån kommer att utveckla besöksmålet ytterligare. Genom detta blir kvarnen och Krokån tillgängligt för nya besöksgrupper och kommer att locka allt fler människor till Laholm, Knäred och kvarnen.

Rolands starka och humanistiska engagemang för att ge nyanlända en trivsam plats i Knäred har uppmärksammats av många och har framgångsrikt visat att integration fungerar i praktiken. Roland Davidsson är en profil som inte ser några hinder utan bara nya utmaningar, nya möjligheter och mer arbete! "

Årets nykomling 2015

Lotta Eriksson & Jesper Banck, Strandängshälsan AB

Juryns motivering:

"Med havet runt knuten har Mellbystrandsborna nu fått en egen vårdcentral. Årets nykomling har tagit klivet från trygga anställningar till ovissheten och utmaningen att starta och driva en verksamhet från noll. Tillsammans har Lotta Eriksson och Jesper Banck skapat en trivsam och komplett mottagning för hela familjen, där varje patient skall känna sig sedd.

Med sin satsning i Mellbystrand skapar Strandängshälsan liv och rörelse i gamla Delfinens lokaler och bidrar till den service som är så viktig för kustens fortsatta utveckling.
Målet för Lotta och Jesper var en gång att starta världens bästa sjukhus och kanske är detta första steget".

Årets kvinnliga entreprenör 2015

Jessica Svensson, Smycket UR & Guld i Laholm AB

Juryns motivering:

"Årets kvinnliga entreprenör fick förtroendet och förfrågan att ta över ett befintligt företag som hon nu haft modet att driva och utveckla under några år.
Jessica Svensson har med både hjärta och hjärna utvecklat Smycket UR & Guld till ett företag där service går hand i hand med ett brett utbud. Idag är det inte bara laholmare som är kunder, utan även ängelholmare och halmstadsbor har hittat denna "juvel" mitt i hjärtat av Laholm.

Förutom sin egen butik tar hon fasta på tesen att tillsammans är vi starka och tipsar gärna kunderna om övrigt utbud i vår lilla stad, som den sanna Laholms ambassadör hon är.
Trots få lediga dagar har också konstnärskapet fått blomma, vilket i sin tur lett till ännu bättre försäljningssiffror!
En sak är säker – i detta företag finns många vackra ting att smycka sig själv och sitt hem med! "

Årets landsbygdsföretagare 2015

Matilda och Linus Nilsson, Kungsbygget äventyrspark

Juryns motivering:

"Med ett stort engagemang och nytänkande har Årets landsbygdsföretagare framgångsrikt skapat en storslagen anläggning för äventyrsaktiviteter vid foten av Hallandsås. Med sin vision har Matilda och Linus Nilsson på några år lyckats omvandla en nedlagd skidanläggning till en hisnande äventyrspark, där den befintliga rodelbanan utökats med Zipline och laserskytte.

Premieringen av ungdomsjobb har gjort anläggningen populär bland ungdomar och för många blivit en väg in i arbetslivet.
Matilda och Linus satsning har gjort Kungsbygget äventyrspark vida känt såväl inom som utanför kommunens gränser och stärker verkligen Laholm som besöksdestination".

Årets hållbara företag 2015

Rootfruit Scandinavia AB

Juryns motivering:

"Årets hållbara företag vidareutvecklar den lokala livsmedelsproduktionen av chips och snacks på ett hållbart sätt med minimala transporter från lokala odlare och garanterad spårbarhet av råvaran. En växande efterfrågan och lyckad marknadsföring ger goda förutsättningar att satsa på långsiktigt klimatsmarta lösningar.

Den i produktionen använda rapsoljan återbrukas vid asfaltläggning, chipsspillet används till hjortmat och till själva tillverkningsprocessen används naturgas. Med en chipsmästare från Egypten och integrationsprojekt med syriska flyktingar adderas nu dimensionen social hållbarhet i företaget.
Rootfruit Scandinavia skapar nu helt enkelt naturliga reaktioner – både vid bordet och hos oss!"

 lll

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 21 oktober 2016