JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Hemtjänst med privat utförare

Två företag erbjuder privat hemtjänst

Publicerad 01 juni 2016

Laholms kommun har godkänt Aktsam vård och omsorg samt Jelia care att utföra hemtjänst inom ramen för Lagen om valfrihet inom hemtjänsten.

Laholms kommun har nu tecknat avtal med två privata utförare av hemtjänst, Aktsam Vård och omsorg samt Jelia Care. Brukare som bor i Laholms stad kan omgående vända sig till kommunens biståndshandläggare om de vill ha annan utförare av dagens tjänster än Laholms kommun.

Under sensommaren 2015 tog socialnämnden beslut om huvudinriktning för införande av Lagen om valfrihet (Lov) i hemtjänsten. Beslutet var ett led i att öka brukarnas möjlighet att själva välja vem som ska utföra deras tilldelade service- och omsorgsinsatser. Men redan ett år tidigare fattade nämnden det formella beslutet om att tillämpa Lov inom hemtjänsten och att det skulle införas i början av 2016.

Två godkända utförare

Nu är vi där och två utförare har godkänts av kommunen, Aktsam Vård och omsorg samt Jelia Care. Redan idag kan dessa väljas av dem som bor i Laholms stad. Från och med den 1 juli utökas deras område till att även omfatta Mellbystrand, Skottorp och Skummeslövsstrand.

Jelia Care nöjer sig dock inte med detta. Från samma datum kan även boende i Genevad, L.a Tjärby, Mästocka, Skogaby, Veinge och Ysby vända sig till vårdföretaget och anlita detta istället för Laholms kommun.

Såväl tillagning av mat samt distribution av den kvarstår inom kommunens sfär eftersom det saknas godkända privata utförare. Laholms kommun svarar också fortsättningsvis för installation och besvarande av trygghetslarm samt nattinsatser mellan klockan 23.00 och 07.00.

Kommunal hemtjänst på alla orter

Att privata aktörer erbjuder sina tjänster inom vissa geografiska områden innebär inte att Laholms kommun drar sig tillbaka från dessa. Kommunens hemtjänst kan alltid väljas oavsett var man bor i kommunen.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 juni 2016