JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Integration genom föreningar

Föreningar bjuds in till integrationskväll

Publicerad 16 september 2016

Carl Stefansson är föreningskonsulent med uppgift att underlätta nyanländas integration i samhället. Via kommunens många ideella föreningar ser han goda möjligheter att nå dithän och få dem att bli en del av det svenska samhället.

Föreningar är en viktig kugge i nyanländas integration i det svenska samhället. Här sås många frön till samhörighet och delaktighet samtidigt som språket förbättras och utvecklas.

För att ge kommunens föreningar extra skjuts i hur integrationen kan utvecklas arrangeras en särskild integrationskväll torsdagen den 29 september i Osbeckgymnasiet i Laholm. Laholms kommun tillsammans med Hallands idrottsförbund och Sisu står bakom kvällen, som vänder sig till alla ideella föreningar oavsett verksamhet.

- Under kvällen diskuteras stöd och hjälp till föreningar och hur vi tillsammans kan underlätta nyanländas delaktighet i föreningslivet, säger föreningskonsulent Carl Stefansson.

Brobyggare

Nyligen tillträdde han denna nya tjänst vars innebörd är något av brobyggare mellan nyanlända och föreningslivet, med särskilt fokus på hur föreningar kan bredda sig för att väcka nyanländas intresse för verksamheten. Redan i dag finns många goda exempel i kommunen på lyckade satsningar, framhåller han.

Integration genom föreningslivet är för många synonymt med idrottsföreningarnas många aktiviteter. Inte minst fotboll, världens mest populära sport, är oftast en lätt inkörsport för att locka nyanlända. Det behövs inte mycket mer än en boll. Carl Stefansson är emellertid övertygad om att alla föreningar kan bidra för att underlätta integrationen. Det gäller bara att hitta vägar in. Där ser han sig som en dörröppnare.

Länk till programmet för integrationskvällen finns på denna sida.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 16 september 2016