JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Jobbar hårt inför invigning

Invigning av entré till Hökafältet

Publicerad 26 april 2016

Anna Carlgren och Angela Böhmert från Laholms kommun var under tisdagen vid entrén till Hökafältet för att bestämma bästa plats för bandklippning och scen inför lördagens invigning.

På lördag invigs entrén till Hökafältet i Mellbystrand. In i det sista arbetas det frenetiskt för att allt ska vara klart när kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic (M) tar saxen i sin hand och klipper av det traditionsenliga bandet.

Barnen på Nyckelpigans förskola intill Hökagården hade mycket att fästa ögonen på under tisdagen. Alldeles utanför staket mot vägen jobbade asfaltläggare med beläggning av vändplats och delar av vägen. Ett stenkast därifrån lade snickare sista handen vid en helt ny servicebyggnad, som rymmer handikapptoalett, två vanliga toaletter och naturinformation.

Smakfullt intryck

Platsen har ramats in med träpollare förbundna med kraftigt rep som ger ett tilltalande och smakfullt intryck till naturreservatet. Men också för platsen i sig själv med passerade cyklister på Kattegatleden – cykelstråket mellan Helsingborg och Göteborg.

- Här kan cyklisterna stanna till, ta igen sig på bord och bänkar, kanske grilla något på grillplatsen och pumpa luft i däcken om det skulle behövas. Och för dem som har elcykel finns två laddplatser, säger gatuingenjör Anders Ekelund.

Laddplatser för bilar

Två laddplatser för bilar har också iordningställts på den närbelägna parkeringen utmed Kronovägen. Antalet p-platser har utökats från ett 40-tal till cirka 70 samtidigt som området försetts med gatlampor. Ja, rentav bländande armatur, bokstavligt och bildligt.

Sång och korvgrillning

Invigningen på Valborgsmässoafton börjar klockan 11. Förutom bandklippning bjuds det på sång, korvgrillning och tipspromenad.
Via länken på denna sida kan du se programmet för invigningen.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 26 april 2016