JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Kameraövervakning vid Osbeck

Kameraövervakning vid Osbeck

Publicerad 29 juli 2016

Kameraövervakning runt Osbecksområdet och ökad polisiär närvaro i Laholm. Det är ett par av de omedelbara åtgärder som polisen sätter in för att komma till rätta med den senaste tidens skadegörelse och allmänt stök runt skolområdet på nattetid.

Under fredagen sammanstrålade företrädare för räddningstjänsten i Laholm, polis, socialtjänst, Kommunfastigheter och aktuellt väktarbolag för att tillsammans få till stånd insatser som minskar skadegörelsen i området.

- I dag har polisen tagit beslut om att börja kameraövervaka området samtidigt som vi fortsätter med vår närvaro i Laholm med såväl uniformerad som civil polis, säger poliskommisarie Krister Adolfsson.

Några har identifierats

Polisen har också inlett kartläggning av dem som nattetid vistas i området och legat bakom skadegörelse i form av krossade rutor och gjort platsen allmänt stökig. Genom veckans polisiära insats har en del ungdomar som varit på plats nattetid identifierats. Några av dem är sedan tidigare välkända av polisen. Beträffande de yngre icke kända ungdomarna kommer samverkan att ske med socialtjänsten. Krister Adolfsson understryker att här måste också föräldrarna ta sitt vuxenansvar och se till att deras tonåringar inte visats utomhus sena nätter.

Ser över fysisk miljö

En annan åtgärd är att se över den fysiska miljön i området. Det kan bli aktuellt att förstärka belysningen, undanröja buskar och genomföra åtgärder som bidrar till att sänka hastigheten.

Ökad vuxennärvaro

Niklas Wilsson, verksamhetschef för räddningstjänsten och säkerhetschef i Laholms kommun, uppmanar dessutom till ökad vuxennärvaro i området. Men, och det understryker han, åtgärderna ska inte leda till att ungdomar slutar att vistas i området. Tvärtom.

- Vi vill verkligen att platsen ska vara en trivsam samlingspunkt för våra ungdomar. Det är kommunens ambition och vi är angelägna om att det ska vara så, säger han.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 29 juli 2016