JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Kontrollera din diskmaskin

Bränder i diskmaskiner

Publicerad 04 mars 2016

Två gånger under februari har Räddningstjänsten i Laholm larmats till diskmaskinsbränder. Nu uppmanar brandingenjör Sofia Frindberg alla hushåll som har diskmaskiner av märket Bosch eller Siemens, och som tillverkats mellan 1995 och 2005, att se över sina maskiner.

Bränderna som räddningstjänsten larmats till har startat i elektroniken vid diskmaskinens knappar på framsidan. Turligt nog var personer hemma när felen uppstod, varför bränderna fick begränsad omfattning.

De två diskmaskinerna i Laholms kommun är inte de första som fattat eld. För två år sedan varnande företrädare för Bosch och Siemens att deras diskmaskiner tillverkande mellan 1995 och 2005 kunde vara behäftade med produktionsfel. Ett relä kan lägga av och orsaka fel. I värsta fall brand. I Sverige berörs cirka 100 000 diskmaskiner.

- Har man en diskmaskin av dessa märken bör man kontrollera dem, säger Sofia Frindberg, och uppmanar drabbade att söka information på nätet. Men också att sprida budskapet i bekantskapskretsen och samtidigt se till man har fungerande brandvarnare och släckutrustning i bostaden.

Via länkarna på denna sida får du mer information om felet. Här finns även information om hur du ska gå vidare om just din diskmaskin är berörd.

Du kan också ringa 00800-19 08 19 08 eller 08-503 094 17.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 4 mars 2016