JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Laholmare fick stipendium

Laholmare fick 12 000 i stipendium

Publicerad 22 mars 2016

Laholmaren John Åslund, som driver företaget Smart stretcher, har fått Flemming Norrgrens stipendium på 12 000 kronor. Stipendiet ges för utveckling av ett tränings- och stretchredskap avsett för dem som har begränsad rörlighet i axelpartiet.

Våren 2015 gick John Åslund ut Osbecksgymnasiet i Laholm, där han under sitt sista gymnasieår drev ett UF-företag med samma inriktning. Det visade sig vara en innovation av stora mått.

Under invigningen av Entreprenörskap på riktigt och Framtidsmaskinen Halland, ett arrangemang som nyligen hölls i Halmstad, mottog laholmaren stipendiet inför 600 gymnasieelever och 200 personer från näringslivet.

Samarbete över Atlanten

Stipendiet instiftades när Flemming Norrgren, professor i management på Chalmers och verksam vid Chalmers Entreprenörsskola, och hans amerikanska kollega Mike Beer på Harvard Business School avtackades som partner i ett amerikanskt-svenskt konsultföretag. För att uppmärksamma deras insatser bestämde efterträdarna att instifta en donation i deras namn för att stödja unga människors utveckling i sitt entreprenörskap.

Ett stipendium som i år alltså gick till John Åslund. Med hans träningsredskap kan den drabbade själv jobba med att öka rörligheten i axelpartiet. Tidigare var man oftast hänvisad till sjukgymnastik.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 22 mars 2016