JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Laholmsföretagen bäst på tillväxt

Laholmsföretagen bäst på tillväxt

Publicerad 16 november 2016

Den 16 november presenterade kreditupplysningsföretaget Syna" Bästa Tillväxt 2016". En utmärkelse som utgår från boksluten hos landets samtliga aktiebolag och där Laholmsföretagen i år är framme och tar förstaplatsen i länet på tillväxt! Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt utifrån nyanställningar, ökad omsättning och vinst.

Undersökningen är ingen attitydundersökning utan bygger på siffror från företagens bokslut och granskas av Syna som mäter följande tre värden:
- Andelen företag som har en omsättningsökning > 5 % mellan de två senaste årsredovisningarna.
- Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
- Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.
Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Laholm är vana vid att ligga bra till i olika mätningar, vad är speciellt med denna mätning?
- Vi har flera attitydmätningar med Svenskt Näringslivs ranking i spetsen, samt olika servicemätningar som mäter kommunens myndighetsutövning och som alla är bra på sitt sätt. Det som är spännande med denna mätning är att den bygger på enbart siffror från företagens bokslut och att det är samma mätbara parametrar som vi har sagt att vi vill utgå ifrån när vi sätter våra mål framöver, förklarar Peter Syrén Näringslivsutvecklare på Laholms kommun. Vi kan inte ta åt oss äran av hur det går för företagen, men om vi gör rätt saker så bidrar vi till företagens möjlighet att skapa tillväxt och det är så vi vill jobba.

Alla aktiebolag i Laholms kommun som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har bidragit till placeringen. Det finns dessutom 65 företag som utmärker sig extra, då de uppfyller samtliga kriterier.
- Att vi vinner Bästa Tillväxt betyder mycket! Våra företagare har gjort ett kanonjobb! Det här blir ett avstamp för oss, nu måste vi fortsätta att utvecklas för att bli ännu bättre.

Text: Anna-Lena Karlsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 16 november 2016