JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Många aktiva möjligheter

Mycket att göra inom 1 000 meter

Publicerad 03 juni 2016

Inom 1 000 meter, från Tivolitorget i Laholm till Folkhälsocentrum, finns det massor att göra. Nu berättas det också i en broschyr som kommunen tryckt.

Till BTK Serves pingishall i Laholm kommer folk från när och fjärran, ibland hela familjer. Spelar inte alla blir kanske tiden i hallen lite långtråkig. Men det finns bot. Utanför hallen finns massor att göra, som det nu berättas om i en liten broschyr.

Möjligheten att aktivera sig är ingalunda ny, men hittills har man själv fått upptäcka allt som finns inom en knapp kilometer från Tivolitorget till Folkhälsocentrum. I den broschyr som Laholms kommun nyligen tryckt listas 19 olika aktiviteter inom det långsmala området.

- Det är ett fantastiskt område, ja rent av unikt, som förtjänar att marknadsföras för alla som kommer till vår anläggning. Men som också kan lanseras för andra grupper som vill aktivera sig, säger Kaj Karlsson, ordförande i BTK Serve.

Frågade efter aktiviteter

Idén till broschyr väcktes hos honom när bland annat föräldrar till bordtennisspelande barn frågade efter något att göra i grannskapet under längre turneringar. Kaj berättade om Stadsparken, men också om mycket annat som finns runtomkring, inte minst alla möjligheter till aktiviteter i och runt Folkhälsocentrum.

Nu kan han sätta broschyren i händerna på dem. Och listan på vad man kan göra är diger med tanke på närheten till så mycket.

- Broschyren är efterlängtad. Jag tror också att den kan komma till pass för bussbolag som gör turer till Laholm. Från Halmstad kommer exempelvis bussar med pensionärer som vill göra mer än äta i Laholm. Nu får de också tips på andra aptitretare innan de sätter sig till bords, säger Kaj Karlsson.

Broschyren kan du ladda ner via länk på denna sida.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 3 juni 2016