JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Mariette till Pridekväll 6 juni

Mariette klar för Pridekväll 6 juni

Publicerad 15 april 2016

Foto: John Artur, Creative Commons erkännande

I år kommer nationaldagsfirandet i Stadsparken den 6 juni avslutas med en Pridekväll. Alla artister är ännu inte bokade till nationaldagsfirandet men nu står det klart att Mariette kommer uppträda på Pridekvällen.

Som vanligt ska nationaldagen firas i Stadsparken den 6 juni med artister, utställare och festligheter under hela dagen. Nytt för i år är att nationaldagsfirandet avrundas med en Pridekväll. Initiativtagarna till Pridekvällen är en grupp ungdomar och fritidsledare som vill slå ett slag för ungdomsverksamheten och Pride på en och samma gång.

- Det kommer att bli en fantastisk dag i regnbågens färger! Att avsluta med Mariette är perfekt, säger Alma Gunnarsson, en av ungdomarna i arrangörsgruppen.

Sitt stora genombrott

Artisten Mariette fick sitt stora genombrott på Melodifestivalen 2015 med låten ”Don't Stop Believing" som kom på tredje plats. Dessförinnan har hon bland annat varit med i tv-programmet Idol, varit gitarrist åt Magnus Uggla, uppträtt med Ace Wilder och The Royal Concept och röstats fram som Årets homo/bi av tidningen QX. Med sina långa dreads och sin rockiga stil har hon framfört musik på Sveriges största scener och runt om i Europa de senaste åren. I juni släppte hon låten "My Revolution" som även är årets officiella Stockholm Pride-låt.

Pridetältet sätts redan under dagen

Alma Gunnarsson och hennes kompisar träffar du i Pridetältet som sätts ut i Stadsparken redan under dagen den 6 juni. Här kan besökaren köpa cupcakes och slå sig ner i de sköna sofforna och prata HBTQ-frågor med expertpanelen. Eller bara slappna av en stund. Det kommer att finnas ansiktsmålare och information från RFSL, dessutom utlovas en tävling med fina priser.

Över 40 utställare

Det är fortfarande möjligt att anmäla sig som utställare till nationaldagsfirandet i Stadsparken. I dagsläget har över 40 utställare och försäljare anmält sig. Klicka på länken ”Utställare nationaldagen”, där finns till exempel en översiktskarta som ger dig en bild av vad som planeras.

Tider och program

Tider och hela programmet kommer läggas upp här på hemsidan längre fram.

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 april 2016