JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Ministerbesök i Laholm

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Minister imponerad av föreningsarbete

Publicerad 28 oktober 2016

Anna-Maria Mårtensson berättade för kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) om kommunens integrationsarbete.

Föreningarnas arbete i Laholms kommun med nyanlända och ungdomars demokratifrågor. Det var huvudpunkterna för kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnkes (MP) besök i Laholms kommun på fredagen.

Representanter från Röda korset, Knäreds samhällsförening och Laholm utan gränser berättade om sitt arbete med nyanlända och vilka idéer och planer som finns för framtiden. Föreningarna ser det som sin uppgift att beskriva hur det svenska föreningslivet fungerar för nyanlända. Ministern blev imponerad över det frivilligarbete som görs runt om i kommunen och berättade att hon själv växt upp i föreningslivet.

- Ni ger nyanlända de verktyg de behöver för att utvecklas och möjligheten att vara delaktiga, sa ministern och kramade om Jenni Gustafsson, som arbetat aktivt med detta i föreningen Laholm utan gränser.

Ungdomssamordnare Sofia Larsson tillsammans med ungdomar från högstadiet presenterade hur Ungdomsforum arbetar. Att ha en kanal som kan lyfta frågor direkt till politiker betyder mycket för delaktigheten, betonade ungdomarna. Deras önskemål för framtiden är regionala nätverk och kontakter med andra kommuner.

Drivande ungdomar

- Att se till att demokratiska kanaler görs tillgängliga och attraktiva är viktigt, och vi måste måna om dessa. Många unga i dag misstror tyvärr de demokratiska systemen. Därför vill jag gärna återkomma till Laholm om ett par år. Jag tror nämligen att dessa drivande ungdomar kommer att bidra till stora förändringar och säkerställa att Laholms kommun ligger i framkant, säger kultur- och demokratiministern.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 28 oktober 2016