JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Ny energirådgivare i kommunen

Ny energirådgivare i kommunen

Publicerad 12 februari 2016

Daniel Mårtensson är Laholms kommuns nye energi- och klimatrådgivare.

Laholms kommuns nye energi- och klimatrådgivare, Daniel Mårtensson, står stadigt i den praktiska och teoretiska myllan. Som utbildad VVS:are, flera års arbete på ett isoleringsföretag och snart med högskoleutbildning på energiingenjörsprogrammet vid Högskolan i Halmstad har han många tips och råd att ge i sin nya roll.

Fram till årsskiftet jobbar han halvtid i Laholms kommun. Hans främsta uppgift är att få företagen i kommunen att se över sin energianvändning. För trots att det under lång tid varit på tapeten att minska energiåtgången anser Daniel att det går ganska trögt att gå fram ord till handling.

Ökade krav på energieffektivisering

- Det finns mycket att göra på området. Företag med mer än 250 anställda måste numera också förhålla sig till lagen om energikartläggning. Därmed ökar kraven på att bli energieffektivare, säger Daniel Mårtensson.

Hans roll är dock inte att bistå med energikartläggning – den uppgiften åvilar energikonsulter - utan att ge tips och råd om små och stora insatser som minskar energianvändningen. Det kan handla om att åtgärda ventilationsanläggningar, installera energibesparande belysning, isoleringsåtgärder men också ändring av beteende.

Enkla åtgärder

- Med nya ögon på en arbetsplats kan en hel del göras för att minska energianvändningen. Det kan vara en så enkel åtgärd som att släcka lampor, men också annat som görs av slentrian och inte uppmärksammas, säger Daniel Mårtensson.

Välkomnar privatpersoner 

Med minskad energianvändning tjänar företagen pengar och miljön gynnas. Det gäller i lika hög grad inom den privata sfären. Daniel Mårtensson ser därför gärna att även privatpersoner hör av sig till honom för att få råd om energibesparande insatser.

För mer information kontakta:

Energi- och klimatrådgivare Daniel Mårtensson
Tel: 0430-154 33
Mobil: 070-279 96 03
E-post: daniel.martensson@laholm.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 12 februari 2016