JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Pristagare på fullmäktigemöte

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Pristagare på fullmäktigemöte

Publicerad 19 december 2016

Kommunfullmäktiges sista möte för året bjöd traditionsenligt på prisutdelning, fanfarer och underhållning av Kulturskolan.

Efter att olika fastighetsärenden och annat avhandlats var det äntligen dags att avslöja vinnarna. Först ut var personalstipendiet som gick till arbetslag 1 på Lagahöjdsskolan.

 

Fem av åtta personer i arbetslaget fanns på plats och mottog priset på 10 000 kronor. Från vänster Camilla Bengtsson, Frida Nilsson, Anja Gottfridsson Lingajic, Lina Jönsson och Ing-Marie Karlsson (Mimmi Ekberg, Anna Härström och Jenny Lindgren saknas på bilden)

Miljöpriset fick Jonas Ottosson, vd på Joinme AB, som bland annat byggt 1 500 kvadratmeter solceller på taket till firmans industrihotell på Nyby industriområde, en av Hallands största solcellsanläggningar.

 

Som paus i prisutdelningen visade Kulturskolan en kortfilm med temat ”Nu eller aldrig”, gjord under 24 timmar och som blev uttagen till Hallands bidrag i en rikstäckande tävling.

Cecilia Roos (M), nytillträdd ordförande i Kultur- och utvecklingsnämnden, delade ut priset till Årets förening, BTK Serve för ”stort socialt ansvar och engagemang, och målmedvetet arbete med att ta bort trösklar och barriärer så alla människor ska känna sig välkomna i deras verksamhet och lokaler”.

Innan kvällens sista pris delades ut spelade Kulturskolans Isak Bäckman med flinka fingrar på scenens flygel en boogie woogie så teatersalens besökare hade svårt att sitta still.

Årets kulturpris gick till bokhandlarparet Diana Lavesson och Stefan Ljungqvist för sitt ihärdiga arbete med sin unika mötesplats för bokälskare, Laholms bokhandel.

Sista fanfaren för aftonen fick Margareta Bengtsson (M) som tackades när hon nu har avslutat sina politiska uppdrag i Laholms kommun.

Artiklar om pristagare

Pristagarna presenteras närmare med artiklar som du når via denna sida.

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 20 december 2016