JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Säsongsavslut Sommarfrukost

Säsongsavslut Sommarfrukost

Publicerad 09 augusti 2016

Lars Danielsson, Sveriges ambassadör i Tyskland, avslutade årets serie av Sommarfrukost vid Lagan. Gröna Hästen var som vanligt fullsatt och det behövdes till och med extrastolar för att få platser till alla.

Lars Danielsson målade upp en tydlig och intressant bild av vad som sannolikt figurerar i huvudet på Tysklands förbundskansler Angela Merkel när hon vandrar i bergen. På lite mer än en halvtimma berördes politik, ekonomi, flyktingfrågor, Turkiet, Ryssland, brexit, extremism och terrorism.

- När jag nyligen träffade henne i hissen och frågade om Tyskland klarar flyktingfrågan ville hon först veta var jag köpt min slips och om jag trodde Zlatan kommer till Bundesligan, innan hon svarade ja på min fråga, berättade Lars. Angela Merkel är jordnära och växlar snabbt mellan slipsval till sin man och världspolitiken.

Dagens frukostvärd var Laholms Tidning och chefredaktör Lars Sjögren pekade i välkomsthälsningen på betydelse av en tidningsannons i Lars Danielssons internationella karriär, och Danielsson sammanfattade senare sommarfrukosten och framgång med vikten av att läsa just lokaltidningar och att lära sig tyska.

Årets säsong den största

I år var den femte upplagan av Sommarfrukost vid Lagan och aldrig har så många biljetter sålts och sålts slut så snabbt. Totalt har drygt 700 personer njutit av Gröna Hästens frallor, ägg och kaffe och tagit del av personliga berättelser från talarna.

Gästtalare på årets Sommarfrukost vid Lagan har varit Maria Kulle, Joakim Nätterqvist, Dag Gustavsson, Monica Christoffersson, Ulla-Mi Nyhus Wirén samt Lars Danielsson

Kommunråden Elisabet Babic och Erling Cronqvist avslutade årets sista sommarfrukost med att tacka alla inblandade. Och då inte minst värdarna Länsförsäkringar Halland, Sparbanken Boken, Laholms Sparbank, Offensiva Laholm, Södra Hallands Kraft och Laholms Tidning, som tillsammans med Laholms kommun gör evenemanget möjligt, både som finansiärer och i kontakterna med gästtalare.

Nästa år är Sommarfrukostarna med största sannolikhet tillbaka med nya intressanta personer bakom mikrofonen.

Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 9 augusti 2016