JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Sceninvigning på Parkens dag

Sceninvigning på Parkens dag

Publicerad 09 februari 2016

Scenen kommer vara i trä för att smälta in och bli en naturlig del av parken.

Utöver nationaldagsfirande och sedvanliga festligheter på Parkens dag den 6 juni planeras invigningen av den nya scenen i Stadsparken. Den nya scenen som påminner om operahuset i Sydney har formgivits genom designprojektet Sommardesignkontoret av studenter som läst arkitektprogrammet och industridesignprogrammet på Malmö högskola och på Chalmers i Göteborg.

- Med scenen får vi helt nya möjligheter att göra kulturen tillgänglig för våra kommuninvånare. Dessutom tror jag att de kulturella inslagen på scenen kommer göra att ännu fler hittar till Stadsparken och upptäcker vilket mästerverk det faktiskt är, säger Margareta Bengtsson, ordförande i kultur- och utvecklingsnämnden.

Scenen kommer vara i trä för att smälta in och bli en naturlig del av parken. Den ska ligga på ungefär samma plats som tidigare men kommer ha bättre akustik och sittplatser framför där en av sittraderna ska vara tillgänglighetsanpassad.

- Det ska bli riktigt skönt att få den här scenen på plats nu sen projektet drog igång 2012. Sedan gläder det mig lite extra för studenternas räkning att se hur deras medverkan i Sommardesignkontoret blir till verklighet, säger Ulf Mattsson, verksamhetschef för kultur och utveckling.

De tre studenterna som arbetade fram den nya scendesignen genom Sommardesignkontoret 2012 heter Lukas Andersson, Josefin Klintberg och Moa Carlsson.

- Det är helt fantastiskt, även om jag inte vågade ha för stora förhoppningar hoppades jag så klart att scenen skulle bli verklighet, säger Moa Carlsson som i dag arbetar på en arkitektbyrå i London sedan tre år.

Extra nationaldagsfirande och Ungdomspride

I år ska det bli mer nationaldagsfirande och parken ska delas in i temaområden som trädgård och utemiljö, mat och dryck, ungdom, hälsoaktiviteter med mera. Unga i Laholm kommer även ställa upp ett pridetält.

Ingen platsavgift för utställare

Med ambitionen att fylla parken med utställare slopar kommunen platshyran för att så många som möjligt ska vilja vara med. Planeringen är i full gång och intresserade utställare kan anmäla sitt intresse redan i dag till Charlotta Sävås på telefon 0430-150 00 eller e-post charlotta.helena.savas@laholm.se

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 9 februari 2016