JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Serieteckningar i Stadshuset

Serieteckningar i Stadshusgalleriet

Publicerad 08 februari 2016

Under tre veckor visas serieteckningar på Stadshusgalleriet i Laholm.

Under tre veckor står Sveriges seriehistoria i fokus på Stadshusgalleriet i Laholm. På vepor visas karaktäristiska seriefigurer som Bamse, 91:an, Kolingen, Hälge, Ensamma mamman och en mängd andra. Dessutom presenteras konstnärerna och författarna bakom serierna.

Utställningen bygger på seriekännaren och författaren Fredrik Strömbergs bok "Swedish comics history", och har turnerat runt i Sverige under några år. Här får man också veta hur serietecknandet startade med anor från sent 1700-tal.

Utställningslokalen rymmer också serieböcker, som vanligtvis står på annat håll i biblioteket. Hela hurtsar med titlar ger besökarna många möjligheter att fördjupa sig i ämnet, och fängslas av seriernas starka ställning i svensk media. Med en liten läshörna känns det också välkomnande att slå sig ner och bläddra i titlarna.

Kringarrangemang

Till utställningen hör även kringarrangemang. Den första arrangeras tisdagen den 9 februari då temat är seriebokprat för ungdomar från 13 år. Onsdagen den 17 februari föreläser Fredrik Strömberg om seriernas historia och lördagen den 23-24 februari blir det workshop med serietecknaren Sarah Kläpp.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 8 februari 2016