JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Ungdomsfestival i Laholm

Ungdomsfestival i Laholm

Publicerad 08 april 2016

På lördag arrangeras ungdomsfestival på Laholms teater. Dörrarna öppnas klockan 18.

På lördag den 9 april hålls en festival för och av unga i Laholm, UKM - Ung kultur möts. En grupp ungdomar har själva planerat och förberett denna. De håller också i tåtarna när dörrarna till arrangemanget öppnas klockan 18 på Laholms teater.

- Hela konceptet med UKM är att det ska vara en festival skapad av unga för unga, säger fritidsledare Emma Vinterstjärna.

Ungdomarna har dock inte stått utan stöd för att genomföra festivalen. Fritidsledarna på Vibesgården i Veinge och kommunens ungdomssamordnare har funnits i bakgrunden för att hjälpa till när så har behövts.

Arrangörsgruppen består av sju ungdomar som har jobbat med att ordna sponsring, förbereda dekorationer, hitta deltagare och marknadsföra festivalen. Bea Karlsson är en av dem som är med i arrangörsgruppen.

– Jag tycker att det här är jätteroligt, säger Bea, som gärna vill vara med och arrangera saker.

Festivalen - en mötesplats

Ung kultur möts är ingen tävling utan just en mötesplats. Unga mellan 13-20 år kan delta med vad de vill, som de anser är kultur. De får max fem minuter på scen eller möjlighet att ställa ut sin konst i ett galleri.

Efter lördagens arrangemang väntar en regional festival, som i år hålls i Laholm. Hit skickas några av lördagskvällens bidrag, som granskas av en urvalsgrupp. Gruppen tittar på framträdanden och konsten. I sin bedömning tar de inte enbart hänsyn till konstnärlig kvalitet, utan även attityd, kompisskap, utvecklingspotential och annat som gör att just det bidraget representerar det kulturella mötet.

I juni är det slutligen en riksfestival, som hålls i Alingsås.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 8 april 2016