JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Vandring i Laholmsreservat

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Naturvandring i stans eget reservat

Publicerad 10 maj 2016

En fantastisk vy över Lagan möter dem som stannar till vid den nya utsiktsplatsen i Såghuslunds naturreservat.

Under våren, sommaren och hösten arrangeras en rad spännande natur- och upptäcktsfärder i Laholms kommun. Vandringarna är guidade och öppna för alla. Tisdagen den 10 maj ställs färden till Såghuslund, Laholms eget lilla naturreservat sydost om staden.

Reservatet bildades 1999 och har varit okänt för många. Under senare år har emellertid olika åtgärder vidtagits för att göra det mer tillgängligt samtidigt som naturinformationen successivt förbättrats.

Utsiktsplats över Lagan

Med hjälp av Lona-bidrag (länsstyrelsebidrag för lokal naturvård) har en slinga anlagts i området med en härlig utsiktsplats över Lagan. Delar av slingan är dessutom funktionsanpassad så att fler ges möjlighet att se vyn och uppleva känslan av att "sitta i trädtopparna".

Guidning i reservatet

Kom till reservatet tisdagen den 10 maj klockan 19.00 för en härlig naturupplevelse i det vackra vårvädret med samling vid utsiktsplatsen intill Kristianstadsvägen. Ta gärna cykeln eller "apostlahästarna" till platsen eftersom antalet p-platser är begränsat.

Turen arrangeras av Laholms kommunala handikappråd, Laholms kommun och länsstyrelsen. Kvällen är upplagad för såväl dem som vill gå en runda ledd av naturguiden H G Karlsson som för dem som väljer att stanna vid utsiktsplatsen där miljöstrateg Margareta Lindgren informerar.

Kaffekorgen kan ni lämna hemma eftersom det bjuds på fika.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 10 maj 2016