JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Världsvattendag på Stortorget

Världsvattendag på Stortorget

Publicerad 18 mars 2016

Världsvattendagen den 22 mars uppmärksammas på Stortorget i Laholm. Här informerar personal från Laholmsbuktens VA om sin verksamhet och att vi ska vara rädda om vårt färskvatten.

Att ha tillgång till rent vatten är en självklarhet för oss i Sverige. Men tro inte att det är en obegränsad resurs. Med detta som utgångspunkt visar Laholmsbuktens VA upp sin verksamhet på Stortorget i Laholm och Stora torg i Halmstad under Världsvattendagen den 22 mars klockan 11-18.

Temat på Världsvattendagen är "Tänk dig en dag utan vatten".

– Att sprida kunskap om vatten och dess kretslopp är en viktig del av vårt uppdrag. På respektive torg visar vi hur vi jobbar med detta, säger Mats Vernersson på LBVA.

Med illustrationer visas hur kretsloppet fungerar. Personal från verksamheten finns också på plats för att svara på allmänhetens frågor.

Inför Världsvattendagen har LBVA skänkt en pedagogisk bok till förskolorna för att få barnen att prata om vatten och dess betydelse för våra livsbetingelser. Dessutom har Laholmsbuktens VA anordnat en tävling för skolbarn, som uppmanats göra en hyllningsfilm för vatten.

– Vi jobbar hela tiden för att folk ska få upp ögonen för, och bry sig om att tillgången till rent vatten inte är en självklarhet. Kunskapen kring detta kan alltid bli bättre, säger Mats Vernersson.

Världsvattendagen

Internationella vattendagen eller Världsvattendagen är en temadag instiftad av FN och uppmärksammas den 22 mars varje år. Betydelsen av och hållbar hantering av färskvatten står i fokus denna dag.

Kontakt

Mats Vernersson. LBVA, Avdelningschef
Telefon: 035-13 77 82
E-post: mats.vernersson@halmstad.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 18 mars 2016