JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Zambisk politiker i Laholm

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Zambisk politiker i Laholm

Publicerad 27 oktober 2016

Jeanette Poulsen och Tina Örqvist Norén på Medborgarservice berättade lite om sin verksamhet för Maggie Zulu. På torsdagen besökte hon Stadshuset tillsammans med sin mentor Elisabet Babic (M).

Maggie Zulu är politiker i Zambias huvudstad Lusaka. Under två veckor i Sverige, varav två dagar tillbringats i Laholm, har hon fått inblick i svenskt politiskt ledarskap och hur vårt välfärdssystem fungerar.

Besöket i Laholm sammanföll med fullmäktiges möte på tisdagskvällen. Efter en timmes förhandlingar ajournerades mötet som brukligt klockan 19.30 för allmänhetens frågestund. En kommuninvånare passade då på tillfället att ställa ett par frågor. Det överraskade henne, att kommuninvånare kan ställa direkta frågor till den politiska församlingen.

- Det är inte möjligt hos oss, säger hon.

Eftersom Region Hallands fullmäktigemöte också sammanföll med hennes Laholmsbesök var hon även där.

Besökte Stadshuset

Under torsdagen guidades hon runt i Stadshuset av sin mentor i Laholms kommun, kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic (M). Här gavs hon en liten inblick i kommunens olika verksamheter.

Ledarprogram för kvinnor

Maggie Zulu besöker Sverige tillsammans med 19 andra kvinnliga toppolitiker från Asien, Afrika och Östeuropa. Vistelsen är ett led i ett 18 månader långt ledarprogram, anordnat av Internationellt centrum för lokal demokrati med säte i Visby. Programmet genomförs med Sveriges kommuner och landsting (SKL) som samarbetspartner.

- Syftet med SKL:s medverkan är att bidra till att stärka demokratin och ledarskapet, både för deltagare och mentorer. Det handlar om att utveckla och vässa välfärden både inom och utanför Sveriges gränser, säger SKL:s ordförande Lena Micko.

I Sverige har de 20 politikerna tilldelats mentorer i kommuner och landsting. En uppgift som Elisabet Babic åtagit sig i Laholms kommun. 

Text och bild: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 27 oktober 2016