JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / 160-årsfest på Stortorget

Stortorget konsertplats för 160-årsfest

Publicerad 11 augusti 2017

Tre av fyra tillfartsvägar till Stortorget i Laholm stängs från och med klockan 08.00 torsdagen den 24 augusti för att iordningställa torget till konsertplats för Laholms sparbanks 160-årsfest.

För tre år sedan fyllde Maxi 50 år. Jubileet firades med storslagen konsert på Stortorget i Laholm med välkända artister. När Laholms sparbank firar sitt 160-årsjubileum lördagen den 26 augusti omvandlas åter Stortorget till konsertplats. För att möjliggöra denna förändring stängs flertalet tillfartsvägar till torget av för biltrafik från och med klockan 08.00 torsdagen den 24 augusti.

Under bankens jubileumsår har bidrag getts till många föreningar och fler står på tur under sensommaren och hösten. Det mest uppmärksammade firandet blir förstås Laholmsfesten med Lasse Kronér som programledare. Under lördagskvällen introducerar han Mariette Hansson, Ace Wilder, Lasse Berghagen, Magnus Carlsson, Babben Larsson, Rebecka Karlsson, Bobbers, Laila Adèle och Boris René för en tusenhövdad publik. Arrangören räknar med att mellan 5 000 och 8 000 löser entré.

Avstängningar

Från och med klockan 08.00 torsdagen den 24 augusti stängs Köpmansgatans tillfart till Stortorget för biltrafik. Klockan 13.00 samma dag blir det också stopp till torget via Bagareliden och Järnvägsgatan. Under hela avspärrningstiden, som sträcker sig till och med klockan 19.00 söndagen den 27 augusti, kan dock södra delen av Stortorget nås via Östertullsgatan. Cyklister och gående kan fritt röra sig i området fram till klockan 13.00 på lördagen, då entréerna för arrangemanget sätts på plats. Samtidigt stänger butikerna.

- Boende i området har givetvis tillträde till sina lägenheter under hela tiden, understryker Mats Olofsson, som Laholms sparbank anlitat för att hålla i alla praktiska detaljer.

Strax efter lunch på torsdagen kommer de första transporterna med scen och stolar. Innan dess har sparbanken hunnit byta jalusier över kontorsfönster som vetter mot Stortorget. Ett arbete som i sig hade krävt avstängning av Köpmansgatan.
Under fredagen färdigställs scenen och under lördagen ställs stolar på plats, Bajamajor placeras ut och byggstaket sätts upp för att avgränsa konsertplatsen. Klockan 17.30 öppnas entréerna till konserten, som beräknas hålla på till cirka klockan 23.00. Avspärrningarna hävs senast klockan 19.00 på söndagen.

- Om allt klaffar kan vi förmodligen öppna tillfarterna till Stortorget någon timma tidigare, säger Mats Olofsson.

Handikapparkering

För att handikappade lätt ska kunna nå spelplatsen iordningställs tillfällig handikapparkering utmed Hästtorgets södra del. Platsen nås via Östertullsgatan och Storgatan. Övrig parkering hänvisas till Tivolitorget, busshållplatsen i centrala Laholm, Gröningen vid Lagan och grusplanen bakom Siloetten på Lantmannagatan.

Städar och lånar ut material

Laholms kommuns del i arrangemanget är ytterst blygsam. Kommunen ansvarar för städning av platsen och tillhandahåller avspärrningsmaterial, som bland annat används på köpmännens Torsdagskvällar och andra publika arrangemang.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: QZT
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 11 augusti 2017