JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / 25 000 invånare

25 000 invånare

Publicerad 31 oktober 2017

Kommunfullmäktiges ordförande Roland Gottfridsson och kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic tackade den nyfödda Junos föräldrar för väl utfört stordåd och uppvaktade med blomster, laholmskanin och stort badlakan.

På morgonen den 6 oktober 2017 såg en liten flicka för första gången dagens ljus. Med sina 3 990 gram och 52 centimeter från tå till topp, blev hon Laholms kommuns 25 000:e invånare. Denna efterlängtade nyhet kungjordes på fullmäktiges möte på tisdagskvällen och alla närvarande bjöds på tårta och kaffe.

- Vi är så stolta! För bara ett år sedan köpte vi hus i Laholm och flyttade från Halmstad och trivs jättebra här. Och nu när vår dotter blir uppmärksammad på det här sättet känner vi bara ännu mer stolthet, säger mamma Malin Kenneli.

Ingen exakt matematik

Det är svårt att exakt fastställa när Laholms kommun fick 25 000 invånare, antalet rör på sig hela tiden, människor flyttar till och från kommunen, människor föds och människor går bort. En mätning den 10 oktober visade dock att kommunen hade 25 010 invånare.

- Helt säkra kan vi inte vara, men med den information vi hade tillgänglig kom vi fram till att det sannolikt var den 6 oktober, säger kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic. Och med beräkning utifrån det underlag vi hade kom vi fram till att utse familjen Kennelis lilla flicka till kommunens 25 000:e invånare.

Vision 25 000 invånare

För snart tio år sedan beslutades att kommunens vision skulle vara att växa till 25 000 invånare år 2020. Befolkningsökningen gick trögt och 2012 flyttades målsättningen med 25 000 invånare fram till år 2025. De senaste åren har ökningstakten satt fart och nu byggs det bostäder på flera håll i kommunen.

- Visionens mål är nu uppnått men kommunen kommer inte sluta att växa för det. Vi har bara sett början på ketchupeffekten och nya områden och byggprojekt för hundratals nya bostäder planeras. Bland annat i Östra Nyby, Glänninge, Mellbystrand och Skottorp, säger planeringschef Erland Björkman.

Fira

Att kommunen uppnått 25 000 invånare kommer uppmärksammas på olika sätt den närmaste tiden.  Befolkningsökningen kommer även att firas officiellt tillsammans med invånarna nästa år, vilken dag det blir är inte bestämt ännu.

Bild: Linnea Hiljegren Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 2S4
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 31 oktober 2017