Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / 300 000 extra till handelsutveckling

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

300 000 extra till handelsutveckling

Publicerad 02 mars 2017
Förstora bilden - Caroline Bengtsson_2017-03.jpg

För en vecka sedan tillträdde Caroline Bengtsson tjänsten som handelsutvecklare i Laholms kommun.

Laholms kommuns nya handelsutvecklare, Caroline Bengtsson, är på plats sedan en vecka tillbaka. Även Fastighetsbranschen har bestämt sig för att stötta det treåriga projektet med
300 000 kronor, varav 150 000 kr tas från Fastighetsägarnas utvecklingsfond, GFR.

Utbudet av handel och servicenäring i Laholm är relativt stort, och kommunen har länge haft topplaceringar i Svensk Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner.

Men bra kan bli bättre, resonerar Per Arbin, ansvarig för näringspolitik på Fastighetsägarna i Laholm, som skäl till att branschorganisationen är med och bidrar.

Motor och medlare

- Konkurrensen från såväl e-handel som närbelägna handelsplatser, exempelvis  Väla i Helsingborg och Eurostop i Halmstad, är stenhård. Det finns därför ett stort behov av en motor och medlare för att stärka samverkan mellan kommunen, handeln och fastighetsägarna, säger han, och fortsätter: 

- Beslutet att stötta projektet fattades av vår styrelse igår. Nu är det viktigt att vi snabbt kommer framåt i utvecklingsarbetet. En gemensam målbild för hur centrum ska utvecklas är helt avgörande för att kunna locka besökare och få nya butiker att etablera sig i stadskärnan. För att skapa en positiv handelsbalans och tillväxt i hela kommunen behöver samverkansarbetet stärkas mellan alla handelsplatser.

Stöd från flera håll

Sedan tidigare stöttas projektet av Laholms kommun, Laholms köpmannaförening, Laholms sparbank och enskilda fastighetsägare i Laholm.

Under kommande tre år ska Caroline Bengtsson utveckla hela handeln i Laholms kommun med särskild tyngdpunkt på centrumhandeln.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 2 mars 2017