JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Benjamin Ingrosso inleder beachvolleybolltävling

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Benjamin Ingrosso inleder beachvolleybolltävling

Publicerad 30 juni 2017

Den 6-9 juli är Europatourtävlingen i beachvolleyboll, CEV Satellite Laholm. Och den 5 juli blir det invigningsfest i Mellbystrand med bland annat Melodifestivalfinalisten Benjamin Ingrosso. 

Nu har det Europeiska Volleybollförbundet gett tre svenska beachvolleylag klartecken att kliva direkt in i huvudturneringen. Sverige har då fyra lag i den här prestigeturneringen som avgörs i Mellbystrand 6–9 juli. Sammanlagt har 60 lag från 25 nationer anmält intresse. Tournament director för CEV Satellite i Laholm, Karin Lundqvist, är väldigt glad över att Sverige belönats med så många platser i turneringen:

– Som före detta landslagsspelare känns det otroligt roligt att ge svenska lag chansen att spela en sådan här stor och prestigefull turnering på hemmaplan inför svenska fans! Turneringen blir en plats där drömmar både skapas och uppfylls, säger Karin Lundqvist.

Svenska Volleybollförbundets ordförande, Saffet Eraybar, är glad över att det Europeiska Volleybolllförbundet (CEV) valt Sverige och Laholm.

– Det är mycket glädjande för svensk beachvolleyboll att vi kan arrangera så fina tävlingar. Min förhoppning är att vi ska ta hand om våra gäster på bästa möjliga sätt och att turneringen går till historien som en av de bästa som genomförts", säger Saffet Eraybar.

Kick-off 5 juli

Onsdagen den 5 juli värmer lagen upp på arenan nedanför Birger Pers väg i Mellbystrand och gör sina sista förberedelser inför turneringen. Parallellt genomförs en stor "Kick-off" på scenen intill, med bland annat Strandteatern, Edward and the Hayriders och Melodifestivalfinalisten Benjamin Ingrosso. Fri entré gäller på hela området, alla dagar. 

Torsdagen den 6 juli dundrar tävlingarna igång på allvar. Kvalturneringar genomförs och några lag lyckas så småningom ta sig vidare till huvudturneringen som sätter igång fredagen den 7 juliSemifinaler och finaler spelas söndagen den 9 juli. Utöver beachvolley av högsta klass utlovas underhållande kringarrangemang och publiktävlingar. Turneringens speakers, Lucas Lötbom och Lars Sandberg, håller publiken informerad om vad som händer på banan och DJ Mike Shiver spelar musik mellan matcherna.

Back to the Beach Tour

Parallellt med CEV Satellite Laholm arrangeras amatörtävlingen Back to the Beach Tour från och med lördagen den 8 juli. I denna turnering samlar svenska spelare poäng för att kvala in till svenska mästerskapen som avgörs i Falkenberg i början av augusti.

Text: Linus Lundberg

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 30 juni 2017