Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Digman på Teckningsmuseet

Barnboksillustratör på Teckningsmuseet

Publicerad 30 januari 2017
Förstora bilden - Kristina_Digman_vernissage.jpg

Fram till mitten av maj visar barnboksillustratören Kristina Digman en interaktiv familjeutställning på Teckningsmuseet i Laholm.

Kristina Digman, en av Sveriges främsta barnboksillustratörer, visar nu en interaktiv familjeutställning på Teckningsmuseet i Laholm. När utställningen öppnades i lördags av författaren Sanna Töringe var museet knökfullt av intresserade som ville se den Båstadsbosatta illustratörens bilder.

I den interaktiva familjeutställningen visas bland annat originalverk från några av hennes mest älskade böcker: Katt kan, Rädda spöket och Floras kulle.

Plats i Barnboksakademin

Sedan debuten har Kristina Digman illustrerat ett trettiotal böcker. Hon har suttit på en stol i Svenska Barnboksakademin och har tilldelades Ottilia Adelborg-priset för sina barnboksillustrationer.

Guidade visningar

I samband med utställningen erbjuder Teckningsmuseet guidade visningar och workshopar. Vid några tillfällen finns också Kristina Digman på plats för att hålla i naturpysselworkshopar för barn och vuxna.

Utställningen visas 28 januari–14 maj 2017. I tecknarateljén en trappa ner kan besökarna skapa egna bilder, berättelser och naturpyssla med inspiration från Kristinas böcker.

Läs mer om utställningen via länk på denna sida.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 30 januari 2017