JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Europas damelit till Mellbystrand

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Europas damelit på Mellbystrandstävling

Publicerad 03 februari 2017

Den 6-9 juli kommer Europas damelit i beachvolleyboll till Mellbystrand där en deltävling arrangeras på CEV:s Satellite-tour.

I vår och sommar arrangeras två Europatourtävlingar i beachvolley i Sverige. Några av Europas bästa herrlag kliver ner i sanden i Göteborgs beachvolleyhall medan Europas damelit gör upp i Mellbystrand den 6-9 juli på landets längsta sandstrand.

Europeiska volleybollförbundet (CEV) presenterade nyligen sin officiella beachvolleykalender för 2017, då tilldelades Sverige två internationella turneringar - så kallade CEV Satellites. Aldrig tidigare har turneringar av den här digniteten arrangerats på svensk mark. En historisk händelse, således.

CEV-satelliten i Mellbystrand blir en turnering i sann beachvolleyanda. Medan många av både de inhemska och internationella elitturneringarna flyttat in i städerna, är det sandstranden och tillbaka till rötterna som gäller när Europatouren når Mellbystrand. I huvudturnering deltar 16 lag oh lika många i kvalet.

Unik spelplats

- Mellbystrand är en unik spelplats, perfekt lämpad för ändamålet. Här finns gott om plats för att skapa en fantastisk inramning med planer, läktare och ett evenemangsområde fyllt med spännande kringarrangemang. Att folk vallfärdar till stranden under sommarmånaderna gör inte saken sämre. Med sanden, solen och havet som arena är det upplagt för fest, säger Johan Hjert, kultur- och turistchef på Laholms kommun.

Bakom damturneringen i Mellbystrand står Karin Lundqvist, en av svensk beachvolleys främsta pionjärer och tidigare proffs.

- Det känns stort. En speciell tävling och en speciell känsla. Att få två så pass stora, internationella beachvolleyturneringar till Sverige betyder väldigt mycket. Det är en chans för svenska lag att spela mot starkt internationellt motstånd på hemmaplan, och möjlighet för våra unga spelare att inspireras samt ett tillfälle för den svenska publiken att se beachvolley på högsta nivå, säger hon.

Jobbar för fler utövare

Sommaren 2016 avslutade Lundqvist en lång och framgångsrik karriär för att tillsammans med maken Wesley Pinheiro satsa helhjärtat på att sprida beachvolleysporten via initiativet Play 4 Life, som är officiell arrangör av CEV-satelliten.

- Drivkraften är densamma som när jag var spelare: Jag vill inspirera andra till att utöva idrotten jag älskar. Att arrangera den här tävlingen ger verkligen utlopp för det, säger Lundqvist och fortsätter:

- Efter alla år i Brasilien, USA och på Världs- och Europatouren har jag insikt i hur ett stort arrangemang ska gå till och hur jag vill utveckla det. Laholms engagemang är otroligt och har stor del i att vi kan förverkliga den här drömmen. De stöttar oss på ett fantastiskt sätt och har - precis som vi - ambitioner att göra det här till ett häftigt evenemang. Vi kan se fram emot en underbar vecka på Mellbystrand.

Fakta: CEV Satellites

CEV:s Satellite-tour består av fem deltävlingar under 2017:

  • 13-16 april: Göteborg (herrar inomhus)
  • 6-9 juli: Mellbystrand (damer)
  • 20-22 juli: Ljubljana, Slovenien (damer)
  • 27-30 juli: Mersin, Turkiet (damer och herrar)
  • 9-13 augusti: Vaduz, Liechtenstein (damer och herrar)
Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 3 februari 2017