JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Information om bristyrken

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Yrkeskaféer ska locka folk till bristyrken

Publicerad 10 februari 2017

Vård och omsorg är en bransch med stort behov av arbetskraft. På tisdag den 14 februari informeras på Campus Laholm om vilka yrken som finns i branschen och tillhörande utbildningsvägar.

Inom flera yrkesområden råder stor brist på arbetskraft. För att väcka intresse för dessa branscher och informera om vilka yrken som finns inom respektive kategori, arrangeras i vinter och vår yrkeskaféer på Campus Laholm. Först ut är vård och omsorg som presenteras tisdagen den 14 februari.

Idén till yrkeskaféerna fick studie- och yrkesvägledare Rebecka Roos i samband med ett projekt som Skolverket drev, med fokus på rekrytering till bristyrken.

- Efter en tids funderande fastnade jag för denna form, en minimässa med eftermiddagsfika och inbjudna företrädare för olika branscher, säger hon.

På tisdag presenteras olika yrken inom vård och omsorg: sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut ,arbetsterapeut, utbildningsanordnare inom vårdyrken, vård och omsorgscollage. Presentationen inkluderar såväl filmklipp om yrkena som resonemang med företrädare för yrkeskategorierna.

Språkstödjare

På plats finns också språkstödjare eftersom Rebecka Roos hoppas att även nyanlända tar tillfället i akt att skaffa sig information om yrkesval med goda framtidsutsikter.

Yrkeskaféerna omfattar även byggsektorn, fordon, industriverksamhet och skolverksamhet. Branscher där arbetskraftsbristen redan i dag gör sig påmind och inom kort väntas bli än mer ansträngd.

Tid och plats

Tisdagen den 14 februari, klockan 16.00-17.30, aulan på Campus Laholm

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 10 februari 2017