JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Janne Andersson gjorde succé

Janne Andersson gjorde succé

Publicerad 04 juli 2017

Det blev ett kärt återseende mellan Janne Andersson och gamla bekantskaper från tiden i Laholms FK och halmstadsklubbarna när förbundskaptenen gästade en fullsatt teater den 4 juli. Nu återstår fyra sommarfrukostar och näst på tur på Gröna Hästen är Karin Starrin den 11 juli.

Om vädret tillåter

Från och med nu är samtliga sommarfrukostar på Gröna hästen som vanligt. Att Janne var på Laholms teater var ett undantag på grund av den ovanligt stora efterfrågan av biljetter. Alla biljetter till Karin Starrin, Eric Rusch, Jessica Wendel och Martin Jönsson är visserligen slutsålda. Men om vädret skulle bli så bra att en sommarfrukost kan hållas utomhus finns möjlighet att ta emot fler frukostgäster på Gröna Hästen. Det innebär förstås en chansning för den som inte redan har biljett. Om en frukost kan hållas utomhus bestäms i regel just där och då. Skulle man bestämma att den kan vara utomhus finns även alternativet att inte köpa frukostbiljett och i stället slå sig ner i gräset utanför för att lyssna på dagens föreläsare. En föreläsning beräknas starta klockan 8:15 (45 min efter en frukost).

Janne Andersson fyllde Laholms teater

Janne berättade att han inte hade kunnat föreställa sig att så många skulle komma och lyssna på honom. Själv hade han föreställt sig ett ”litet kafé” när han först fick frågan om han kunde komma till Laholm.

Mer nervös för flytt och sommarprat

Sedan Janne började som förbundskapten för svenska herrlandslaget för ungefär ett år sedan har det mer eller mindre bara gått åt rätt håll. Janne som menar att han var mer nervös för flytten till Stockholm och att vara sommarpratare i Sveriges Radio än för uppdraget, verkade ha haft det klart för sig hur han skulle anta utmaningen.

- Det finns säkert många som vet saker som inte jag vet och det är fritt att tycka. Men det är jag som har fått uppdraget och då är det jag som bestämmer hur vi ska jobba, säger Janne.

Inga energitjuvar, alla ska få vara med

En av Jannes röda trådar var att inte göra som alla andra utan att göra sitt bästa utifrån sina och lagets förutsättningar. Alla spelare och tränare ska känna sig delaktiga och brinna för laget. Några energitjuvar vill han inte ha. Hellre en sämre spelare som tillför energi än en bättre spelare som tar energi från laget. Till och med på landslagsnivån tillämpar Janne devisen att alla ska få vara med. Detta bevisade han inte minst när han lät vad media kallade B-laget ställa upp mot Portugal på bortaplan. Och när slutsignalen ljöd stod Sverige som vinnare med 3-2.  

Janne som alltid vill göra sitt bästa förväntar sig samma sak av sina spelare.

- Vi ska göra det vi har sagt att vi ska göra på fotbollsplanen, kom inte efteråt och säg hur vi skulle gjort. Lägg energin på hur du kan påverka hur du vill ha det, avslutar Janne Andersson med rungande applåder.

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 4 juli 2017