JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Knäredsbudskap till framtiden

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Budskap till framtida Knäredsbor

Publicerad 24 maj 2017

Dagens unga i Knäred kan snart berätta om sitt liv för framtida generationer. I ortens offentliga konstverk, som beräknas vara klart i höst, görs plats för en ask med budskap i en av skulpturens tre pelare.

För ett tag sedan besökte frilansjournalisten Kathinka Lindhe och Laholms kommuns kultursekreterare Therese Ehrenborg den danske skulptören Ole Bunton i Köpenhamn. Enträget jobbar han med stenskulpturen och dess symboliska broslagning av Sverige, Norge och Danmark.

Filmar processen

För drygt två år sedan gav styrelsen för Svea Larssons donationsfond honom uppdraget att utforma ett offentligt konstverk med placering mitt i Knäreds samhälle. Samtidigt tilldelades Kathinka Lindhe uppgiften att dokumentera processen från beslut till färdigt verk. I höstas gjorde hon en film och nyligen färdigställde hon ytterligare en produktion, vilken nås via denna sida.

Meddelanden til framtida Knäredsbor

Under arbetets gång, berättar Kathinka Lindhe, har Ole kommit på en idé.
- I ett hålrum till en av de tre pelarna finns plats för en liten ask. Där kan Knäredsbarn lägga ett budskap till framtiden. Kanske kommer en ny istid eller ett jordskalv. Då kommer lådan fram med meddelanden till kommande tiders Knäredsbor från barn av idag, säger Kathinka Lindhe.

Besöker Knäredsskolan

Tillsammans med kommunens kultursekreterare ska frilansfotografen i nästa vecka besöka Knäredsskolan och presentera idén. Som stöd och inspiration visar hon filmen, så att barnen får "träffa" Ole och se hur han arbetar och vad han menar.

Sedan förra besöket har Ole Bunton fått hjälp av en kollega med att färdigställa verket. Siktet är nu inställt på leverans under hösten.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 24 maj 2017