Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Nationaldagsfirande i Stadsparken

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Nationaldagsfirande i Stadsparken

Publicerad 03 mars 2017
Förstora bilden - _DSC0046_tryck.jpg

Nationaldagsfirandet i Laholms stadspark återkommer i år i samma format som i fjol.

Förra årets Nationaldagsfirande i Laholms stadspark blev en riktig publiksuccé. Laholms kommun hoppas på lika god tillströmning av besökare, utställare och medarrangörer även i år.

- Vi har tagit intryck av medborgarnas engagemang i frågan. Det arrangemang, som tidigare gick under namnet Parkens dag, kvarstår och utvecklas med nya inslag. Vi ser fram emot en härlig dag och kväll med musik, tal, utställningar, mat, guidade parkvandringar och allehanda familjevänliga aktiviteter - precis som vanligt. Även i år avrundas firandet med Pridekväll på temat hbtq, säger verksamhetschef Ulf Mattsson.

Dagen innan, den 5 juni, uppmärksammas Världsmiljödagen genom en konsert med kören Hopp, där bland annat Simon Ljungman från Augustifamiljen (syns nu i programmet "På spåret" och gitarrist i Håkan Hellströms kompband) medverkar. Det blir även en minimässa på temat miljö och hållbarhet.

- Planeringen är i full gång och programmet släpps under våren, säger Ulf Mattsson och Johan Hjert, kultur- och turistchef, som gärna tar emot idéer och förslag.

Kontakt

Ulf Mattsson, Verksamhetschef
ulf.mattsson@laholm.se
0430-152 95

Johan Hjert, Kultur- och turistchef
johan.hjert@laholm.se
0430-151 53

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 3 mars 2017