Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Ny rapport om stranderosion - välkommen till Campus Laholm

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Ny rapport om stranderosion - välkommen till Campus Laholm

Publicerad 02 november 2017

Den som promenerat på stranden de senaste åren efter att en höststorm dragit förbi kan vittna om vilka krafter våra stränder utsätts för. Men hur är det, återhämtar sig stranden efter en storm? Den 21 november kl. 19-21 inbjuds Laholms kommuninvånare till Campus Laholm, Skottegränd 3, för att ta del av Swecos nya rapport om stranderosion.

Olof Persson från konsultföretaget Sweco kommer redovisa erosionssituationen längs kusten. Hur ser det ut efter de senaste årens hårda stormar och vad kan vi förvänta oss i framtiden när havsnivån stiger? Har vi någon erosion eller inte? Hur ska vi tackla problemen idag och vad kan vi göra för att känna oss tryggare inför framtida förändringar? Kom och få fakta och ställ dina frågor till Olof som arbetar med liknande frågor i många andra kommuner.

Ingen föranmälan behövs.

Ta del av rapporten

Via länk på denna sida kan du ta del av rapporten.

Kontakt

För mer information vänd dig till:
Elin Tallqvist, miljöstrateg, 0430-153 17  
Margareta Lindgren, miljöstrateg, 0430-152 73

Text: Margareta Lindgren och Elin Tallqvist

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 2 november 2017