JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Öppen mottagning nyanlända

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Öppen mottagning för nyanlända

Publicerad 10 juli 2017

Laholms kommun har startat en öppen mottagning för nyanlända. Till Lantmannagatan 3 kan besökare komma utan att ha bokat tid och träffa Tirtha Rasaili, Veronica Hjelm eller Pia Johnsson på onsdagar mellan klockan 8.30 och 12.00.

Som en del i Laholm kommuns integrationsarbete finns nu en öppen mottagning för nyanlända, med syfte att öka möjligheterna till en god etablering i det svenska samhället och en bra start i vår kommun.

Här finns hjälp med exempelvis

  • information om Laholms kommun,
  • vägledning i samhället,
  • praktisk hjälp med ansökningar som är viktiga.

Vid den Öppna mottagningen ges personlig hjälp av mottagningssamordnare och det finns tillgång till språkstöd på alla modersmål.

- Mottagningen är riggad och nu är utmaningen att nå ut med informationen så att rätt personer hittar oss. Vi behöver hjälp från anhöriga och andra berörda som kommer i kontakt med nyanlända och vill hänvisa dem till oss, säger mottagningssamordnare Veronica Hjelm.

Den Öppna Mottagningen kan besökas av personer som är asylsökande och personer som beviljats tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd som flykting eller av andra skyddsskäl, samt anhöriga till dessa målgrupper.

Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 10 juli 2017