JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Pristagare i fullmäktige / Personalpristagare

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Pa-konsult - årets personalpristagare

Pa-konsulten Annbritt Carlsson Enico blev 2017 års personalpristagare.

I år har det uppmärksammats att det ju faktiskt finns personal på personalenheten och att det också är en verksamhet liksom alla andra kommunala verksamheter. En av de nominerade till årets personalpris var pa-konsulten Annbritt Carlsson Enico och det blev också hon som utsågs till årets personalpristagare 2017.

"Annbritt har med stort engagemang och empati gett verksamheterna förutsättningar att arbeta för en god arbetsmiljö. Hon arbetar helhjärtat enligt vår värdegrund. Annbritt är spindeln i vårt arbetsmiljö- och samverkansarbete."

Så lyder personalutskottets motivering till pristagaren Annbritt Carlsson Enico  som inte i sin vildaste fantasi hade kunnat föreställa sig att hon skulle vinna personalpriset.

- När jag först fick veta det visste jag inte ens om jag ville ha priset. Jag hade ju aldrig kunnat tänka mig att jag skulle få det så det var verkligen en konstig känsla, säger Annbritt.

Annan bild

Marigona Zeqiri, en av Annbritts kollegor hade en helt annan bild än den blygsamma pristagaren.

- Annbritt är en väldigt omtänksam och hjälpsam person som alltid ställer upp vid behov, trots att hon själv har en väldigt hög arbetsbelastning. Hon ställer upp för oss på personalenheten men även alla andra verksamheter som behöver hjälp. Hon begär inget i gengäld och har ett hjärta av guld, säger Marigona Zeqiri.

Hedrad

Nu när Annbritt fått smälta det hela känner hon sig glad och hedrad över priset. Men vad hon ska hitta på för de 10 000 kronorna vet hon inte.

- Jag har knappt hunnit fundera på det, det är mycket att göra. Men det är ju snart jul så då kan det säkert komma till användning. Om det inte blir något annat, säger Annbritt och ler.

Trogen Laholms kommun

Annbritt Carlsson Enico  bor sedan länge i Halmstad men är född och uppvuxen i Virserum. 1981 lämnade hon de småländska skogarna för att läsa förvaltningslinjen på högskolan i Örebro. I cirka fyra år jobbade hon på Landstinget Halland för att komma till Laholms kommun 1991 där hon har tillbringat de senaste 25 åren.

- Några av fördelarna med att jobba i en kommun som Laholm är att man får arbeta med flera olika saker och att det är nära till beslutsfattarna, säger Annbritt.

Trivseln viktigast

Annbritt hoppas att hennes nya kollega snart ska komma så att det blir mer tid för annat arbete också. En viktig fråga som Annbritt brinner för är varumärket Laholms kommun som arbetsgivare.

- Det finns faktiskt ett antal förmåner man har som anställd i Laholms kommun. Men det viktigaste är förstås att man trivs på sin arbetsplats och att det finns rätt förutsättningar för det. Och det är något jag vill jobba vidare med, säger Annbritt.

Text och bild: Viktor Hedén

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 19 december 2017