JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Radhus i Allarp

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Radhus i Allarp

Publicerad 27 januari 2017

Kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic (M) assisterade vid första spadtaget.

Idag togs första spadtaget för 27 ytsmarta radhus i nya området Allarp i kustnära Skummeslövsstrand i Laholms kommun. Radhusen, som NCC bygger på uppdrag av Mariastaden Projekt AB, är likadana som NCC nyligen byggt i bland annat Helsingborg och Halmstad. Liksom tidigare är samtliga bostadsrätter sålda innan byggstart. Ordervärdet uppgår till cirka 44 miljoner kronor.

- Radhusen blir likartade som de populära, ytsmarta bostäder vi tidigare byggt i Mariastaden i Helsingborg och i området Kärleken i Halmstad. Bostäderna har hög kvalitet, men en effektiv byggmetod håller nere kostnaderna och därför även bostadspriset, säger Malin Persson, projektchef på NCC i Halmstad.

De 27 bostadsrätterna i Skummeslövsstrand består av vardera 113 kvadratmeter, fördelat på två våningar. De har en genomtänkt planlösning som ger plats för både två badrum, upp till fyra sovrum och en tvättstuga. Byggstart är i januari men inflyttning i december.

- Alla bostadsrätterna i området är sålda innan byggstart. Det visar att vårt koncept med ett komplett boende som har allt en familj behöver, ihop med hög standard lockar många, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

Efterfrågan på bostäder längs västkusten är stor. Skummeslövsstrand har ett attraktivt läge vid kusten nära E6:an och nya tågstationen.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 27 januari 2017