JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Rundvandring på Hökafältet

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Rundvandring på Hökafältet

Publicerad 09 augusti 2017

Åsikterna är många om restaureringen av Hökafältet. Torsdagen den 10 augusti visar länsstyrelsen runt i naturreservatet, redogör för projektet och dess effekter för flora och fauna.

Fult kalhygge eller ett område som inom några år lockar än fler att söka sig till Hökafältet i norra Mellbystrand för dess intressanta flora och fauna. Uppfattningen om avverkningen i naturreservatet och dess konsekvenser har vållat en hel del reaktioner liksom liknade åtgärder i Tönnersa och Gullbranna.

En del befarar omfattande sandflykt i områdena när nuvarande vresrosor och bergtall tas bort. Länsstyrelsen, som ansvarar för skötseln av de tre reservaten, ger dock lugnande besked. Inom några år växer här dyngräs, ljung och andra strandnära växter som lockar till sig mängder av nyttoinsekter.

Att det verkligen blir så exemplifierar länsstyrelsen med resultatet från Långasand i Falkenbergs kommun. Här har tidigare undanträngda arter och växter kommit tillbaka bland annat flera olika arter av vilda bin som behövs för pollinering av frukt, grönsaker och spannmål.

Hökafältet visas upp

Torsdagen den 10 augusti visar företrädare för länsstyrelsen i Halland vad som gjorts på Hökafältet. Innan guidad rundvandring presenteras projektet med att restaurera området. Ta med fikakorg för rast i sanddynerna.

Plats och tid

  • Samling: Hökagården i norra Mellbystrand och Hökafältet
  • Tid: Torsdag 10 augusti klockan 13.30-16.30
  • Kontakt: Björn Larsson, 010-224 32 49

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 9 augusti 2017