JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Trygghet och säkerhet

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Trygghet och säkerhet

Publicerad 06 april 2017

Laholms kommun är en trygg och säker kommun visar undersökning från Sveriges kommuner och landsting.

Varje år mäts kommunen och kommunala verksamheterna på en mängd olika sätt. En av de vanligast återkommande mätningarna är Öppna jämförelser från Sveriges kommuner och landsting (SKL). Den senaste rapporten är Trygghet och säkerhet som omfattar ett dussintal indikatorer. Och Laholms kommun hävdar sig väl jämfört med andra kommuner.

Sammanvägt värde av de fyra första indikatorerna - som handlar om personskador, utvecklade bränder i byggnad, anmälda våldsbrott samt anmälda stöld- och tillgreppsbrott - ger Laholms kommun plats 61 bland landets alla 290 kommuner. En förbättring med 33 platser sedan förra årets placering.

Kostnader för olyckor per invånare varierar för landets kommuner mellan 4 300 till 14 600 kronor. I Laholm var det 7 200 kronor och medianvärdet för alla kommunerna är 7 700 kronor.

Bostadsinbrott

Mindre positivt är utfallet 2,97 anmälda bostadsinbrott per 1 000 invånare och det är Laholm sämst i Halland med. Men det rör sig om gamla uppgifter.

- Under 2016 hade vi 37 anmälda bostadsinbrott i hela kommunen, vilket omräknat per 1 000 invånare blir cirka 1,6. Det var det bästa resultatet på flera år. Vi har sedan 2012 arbetat tillsammans med bland annat kommunen och grannsamverkan och det har gett goda resultat. Och vi fortsätter jobba hårt för att hålla nere brotten, säger kommunpolis Christian Nilsson.

Hela rapporten finns att läsa på SKL:s hemsida som nås via länk här på sidan.

Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 6 april 2017