JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Tyst minut vid Rådhuset

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Tyst minut vid Rådhuset

Publicerad 10 april 2017

Den nationellt proklamerade minnesstunden för att hedra offren vid terrorattentatet i Stockholm hölls i Laholm vid Rådhuset.

På initiativ av statsminister Stefan Lövén hölls på måndagen klockan 12 en tyst minut i hela landet med anledning av fredagens attentat på Drottninggatan i Stockholm. I Laholm genomfördes ceremonin vid Rådhuset med kommunfullmäktiges ordförande Thomas Jönsson som talare.

- Vi samlas här för att hedra offren för det avskyvärda terrorattentatet som drabbade Stockholm i fredags. Våra tankar går till deras familjer, sade han, och fortsatte:

- Helgens attentat berör oss alla, men vi skickar en extra tanke till alla som på ett eller annat sätt blivit drabbade av attentatet. Det är en allvarlig kränkning av våra grundläggande demokratiska värderingar och vårt svenska samhälle. Ett samhälle som präglas av öppenhet, tolerans och medmänsklighet. Därför är det viktigt att vi tillsammans här och nu manifesterar vårt avståndstagande mot detta.

Han poängterade också att det är " viktigt att vi alla gemensamt står upp för våra värderingar och inte blir rädda och tysta. Då segrar ondskan". Det handlar också om, framhöll han, att visa medmänsklighet, våga visa kärlek till alla människor och även fortsättningsvis sköta vår vardag.

- Gemensamt ska vi visa att Sverige står enat för att bekämpa terror och de mörka krafter som försöker påverka vårt samhälle.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 10 april 2017