JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Tyst minut vid Rådhuset

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Tyst minut vid Rådhuset

Publicerad 10 april 2017

Den nationellt proklamerade minnesstunden för att hedra offren vid terrorattentatet i Stockholm hölls i Laholm vid Rådhuset.

På initiativ av statsminister Stefan Lövén hölls på måndagen klockan 12 en tyst minut i hela landet med anledning av fredagens attentat på Drottninggatan i Stockholm. I Laholm genomfördes ceremonin vid Rådhuset med kommunfullmäktiges ordförande Thomas Jönsson som talare.

- Vi samlas här för att hedra offren för det avskyvärda terrorattentatet som drabbade Stockholm i fredags. Våra tankar går till deras familjer, sade han, och fortsatte:

- Helgens attentat berör oss alla, men vi skickar en extra tanke till alla som på ett eller annat sätt blivit drabbade av attentatet. Det är en allvarlig kränkning av våra grundläggande demokratiska värderingar och vårt svenska samhälle. Ett samhälle som präglas av öppenhet, tolerans och medmänsklighet. Därför är det viktigt att vi tillsammans här och nu manifesterar vårt avståndstagande mot detta.

Han poängterade också att det är " viktigt att vi alla gemensamt står upp för våra värderingar och inte blir rädda och tysta. Då segrar ondskan". Det handlar också om, framhöll han, att visa medmänsklighet, våga visa kärlek till alla människor och även fortsättningsvis sköta vår vardag.

- Gemensamt ska vi visa att Sverige står enat för att bekämpa terror och de mörka krafter som försöker påverka vårt samhälle.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: ZJW
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 10 april 2017