JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2017 / Utnyttja solenergin

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Utnyttja solen för el och värme

Publicerad 15 september 2017

Solens energirika strålar är gratis. Rätt utnyttjat kan de ge både värme och el under sex månader om året. Om det berättar Lars Andrén, debattör och författtare, på ett föredrag om solenergi onsdagen den 4 oktober klockan 18.30 i stora aulan på Campus Laholm.

Laholms kommun deltar i ett rikstäckande projekt där kommuner i samarbete med Energimyndigheten informerar om fördelarna med solceller samt de ekonomiska stödformer som för närvarande finns vid installation av solceller. Syftet är att lotsa privatpersoner hela vägen till att installera solceller på sina villatak.

Årets sommar var knappast något att yvas över. Men även om solen alltför sällan lyste från en klarblå himmel fanns det energi att hämta. Ty solens diffusa strålar tar sig genom det lättare molntäcket under halva året. Och även vintertid finns det energi att hämta.

- Att utnyttja solenergi är ett klokt resursutnyttjande. Solstrålarna är gratis och i sin omvandling till el och värme helt miljö- och klimatneutrala. Nu finns det också investeringsstöd att få för solel och solcellerna har blivit billigare. Därför är det läge att satsa på denna energiform, säger Magnus Jäderblad, energi- och klimatrådgivare på Laholms kommun.

För mer information kontakta:

Magnus Jäderblad
energi- och klimatrådgivare
Tel. 0430-154 33

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 september 2017