JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / 1 000 kilometer cykling på Hallandsås

1 000 kilometer cykling på Hallandsås

Publicerad 03 april 2018

I takt med att intresset ökar för en aktiv livsstil och cykling blir Hallandsås mer och mer populär som cykeldestination. Åsens varierade natur, de fina asfalterade och nästintill bilfria vägarna lockar både som utflyktsmål och träningsarena. De fyra kommunerna runt Hallandsåsen har sett behov av en produkt som underlättar för cyklisten – nu har en cykelkarta tagits fram.

Kartan, som har fokus på landsvägscykling på och runt Hallandsås, visar 12 olika turer från 35 till 142 kilometer. Tillsammans ger de förslag på över 1 000 kilometer fin cykling. Turerna sträcker sig från Laholm och Knäred i norr till Örkelljunga i öster, Torekov och Kullaberg i väster och Ängelholm i söder.

Hallandsås är ett fantastiskt fint cykelområde, där variationen är stor. Ett mini-Sverige naturmässigt inom en area av cirka 12 mil. Cyklisten får uppleva allt från pittoreska hamnar och små byar till djupa skogar, glittrande hav, trolska sjöar, öppna landskap och branta backar.

Flera av rundorna har en höjdmeter på cirka 500 höjdmeter, men sen finns också exempelvis Väggen där man klättrar över 1200 meter.

Cykelkartan ska få fler att upptäcka Hallandsås som cykeldestination, få fler att besöka våra aktörer såsom cafeér och restauranger på landsbygden och att skapa förutsättning för en hälsosam livsstil berättar gänget bakom kartan. 

Ladda ner kartan här via länken "Cykelkarta 2018". Kartan finns även att hämta på turistbyråerna runt om Hallandsås och på respektive hemsida.

Nellie Larsson, Laholms kommun nellie.larsson@laholm.se 076-516 78 79

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 3 april 2018