JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Annorlunda binge i galleri

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Annorlunda binge i galleri

Publicerad 27 april 2018

Anna Bauers stickade "Slukhål" visas nu på Stadshusgalleriet i Laholm.

Är det något som ligger sydhallänningarna varmt om hjärtat så är det binge och andra former av stickning. Nu ges möjligheten att uppleva stickning som konstform via en utställning på Stadshusgalleriet i Laholm.

Under tiden 28 april-21 juni visar göteborgskonstnären Anna Bauer en utställning hon gett namnet "Stygnet, maskan, ordet".

- Det är en utställning som tar avstamp i olika aspekter av stickning
som jag sedan låtit korsbefrukta med broderade bilder och texter, säger hon, och fortsätter:

- Textilen är min hemvist, det är där jag känner att jag har mitt hjärta och min fingertoppskänsla. Inom det textila fältet rör jag mig mellan bildkonst, konsthantverk, slöjd och kostym.

I hennes bilder hittar man tydliga spår av traditionella mönster, som hon fritt leker med i nya former och funktioner. Hon beskriver det själv som att "utforska en annan ingång till stickningen än det bärbara plagget". Och det kan betraktaren ana i de stickade slukhålen, som visas på utställningen.

Med en blinkning till den sydhalländska bingetraditionen visar hon bland annat verket "Bjärbo spårar ur".

Text: Lars Ingemarson och Thérèse Ehrenborg

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 27 april 2018