JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Campus Laholm - valideringscentrum

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Campus Laholm validerar industrikompetens

Publicerad 28 augusti 2018

Från och med i höst kan utbildningsverksamheten på Campus Laholm erbjuda validering inom området industriteknik bas.
- Det ger bland annat företag möjlighet att kartlägga sina eventuella behov av kompetensutbildning inom sin verksamhet, säger Mats Franzén, samordnare inom skola och arbetsliv.

Vilken grundläggande kompetens krävs för att vara operatör vid olika maskiner, mäta toleranser, jobba i ett flöde, bedöma säkerhet, förstå produktionsekonomi och så vidare? Eftersom svaren har visat sig vara lika för industrins olika branscher har valideringssystemet industriteknik bas utvecklats.

Klara besked

Via valideringsprocessen, som tar cirka fyra timmar, får arbetsgivare, medarbetare, arbetsförmedlare och utbildningsanordnare klara besked om vilken baskompetens som krävs för att kunna jobba inom industriell produktion. Det skapar tydlighet kring var ribban ligger för industrins lägsta nivå på kompetens.

- Som anordnare av uppdragsutbildningar ger det oss en bra bild av vilka kompetensutbildningar som vi eventuellt kan dra igång lokalt. Det skulle exempelvis kunna handla om förbättrad kunskap i att läsa ritningar, om valideringen visar att kunskapsnivån inom just denna del är otillräcklig, säger Mats Franzén.

Via länk på denna sida kan du läsa mer om valideringen och dess olika moment.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 28 augusti 2018