JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Eldningsförbud i kommunen

Totalt eldningsförbud i Laholms kommun

Publicerad 20 juli 2018

Alltsedan den 23 maj råder eldningsförbud i Laholms kommun.

Flera veckor med gassande sol och lite nederbörd har lett till att risken för brand i skog och mark ökat markant. Så mycket att det eldningsförbud som har gällt i Laholms kommun sedan den 23 maj nu förstärkts med ett totalt eldningsförbud från den 20 juli.

- Prognosen från SMHI visar på fortsatt torrt väder varvid risken för bränder kommer att bestå under en tid framöver, säger Andreas Nilsson räddningschef i Laholms kommun.

Totalt eldningsförbud innebär att man endast får grilla i kol-, gas- eller elgrill på privat tomt. Man får alltså inte längre använda de av i kommunen iordningställda grillplatserna.

Kommunens rekommendation just nu är att undvika grillning och rökning överhuvudtaget. Om man orsakar en brand är man personligt ansvarig. Det är tillåtet att använda sin grill hemma och på campingplatser, som ju också är privata tomter. Men räddningstjänsten skulle råda alla som känner att de måste grilla att ha en hink vatten nära till hands.

Du bör undvika allt som kan riskera brand, inklusive arbete med maskiner som kan orsaka gnistor eller varmgång, i skog och mark (motorsågar, slåtter av vägrenar, kedjor på terränggående maskiner med mera).

Eldningsförbudet pågår tills vidare. När eldningsförbudet är över meddelar kommunen det via webbplatsen, P4 Halland och SVT. Information läggs också ut på kommunens facebooksida..

Fire ban

In the municipality of Laholm, there is currently a total fire ban.

Verbot der Verbrennung

In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein totales Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 22 maj 2018