Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Förbud mot fordonstrafik

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Förbud mot fordonstrafik kring LP Hanssons väg

Publicerad 18 oktober 2018
Förstora bilden - DSC_5225.jpg

Kommunpolis Kristian Nilsson i samtal med boende i området. Mats Wargren på Laholms kommuns driftenhet monterar en av förbudsskyltarna. Karin Martini som är kommunens representant i trygghetsarbetet med polisen var också på plats med driftchef Kristofer Johansson.

Från och med nu råder förbud mot fordonstrafik kvällstid kring LP Hanssons väg. Det betyder att polisen numera kan bötfälla personer som kör bil, moped och epatraktorer på området.

Förbudet mot fordonstrafik gäller på Skottegränd, Ringvägen och Bättringsvägen mellan klockan 22:00 till klockan 05:00. Förbudet har kommit till som en åtgärd i årets medborgarlöfte från polisen och Laholms kommun. Förbudet gäller inte väktare, utryckningsfordon eller boende i området som behöver använda vägen.

- Vi och polisen var runt och informerade de boende i området i går kväll och det bara var en som inte var hemma. Alla vi träffade var positiva till det nya förbudet, berättar Kristofer Johansson driftchef på Laholms kommun.

Att förbudet endast gäller kvällstid beror på att det är många verksamheter i området som måste fungera med till exempel skola, butik, fritids och padelbanor.

Undvika olyckor

Kristian Nilsson som är kommunpolis i Laholm hoppas att förbudet gör att inga fler olyckor sker i området.

- Vi hade en hemsk olycka för ungefär en månad sedan där flera personer blev påkörda. Lyckligtvis hade dem änglavakt. Det är sånt vi vill undvika med det här förbudet, säger Kristian Nilsson.

Medborgarlöftet 2018

Varje år sedan 2015 har Laholms kommun tillsammans med polisen avgett ett så kallat medborgarlöfte till invånarna för att öka tryggheten. 2018 års medborgarlöfte innebär bland annat: 

  • Höja invånarnas upplevda trygghet vid Campus Laholm
  • Samverka och arbeta brottsförebyggande riktat till ungdomar mellan 13-24 år
  • Trafikövervakning med fokus på hastighetsöverträdelser
  • Hastighetssänkande åtgärder

Påverka nästa års medborgarlöfte

Till och med den sista oktober kan alla invånare vara med och påverka vad som ska ingå i nästa års medborgarlöfte. Fyll i trygghetsenkäten genom att klicka på länken ”Trygghetsenkät 2018”.

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 18 oktober 2018