JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Första arbetsdagen för ny chef

Mortenlind på plats i Stadshuset

Publicerad 08 januari 2018

I höstas utsågs Richard Mortenlind till ny utbildningschef i Laholms kommun. På måndagen gjorde han sin första arbetsdag i Stadshuset.

På måndagen gjorde Richard Mortenlind sin första arbetsdag som utbildningschef i Laholms kommun.
- Jag är glad över att ha fått förtroendet att ansvara för den övergripande ledningen och utvecklingen av kommunens förskolor, skolor, fritidshem och särskola, säger han.

Under vårterminen kommer han och barn- och ungdomsnämndens ordförande, Maria Bronelius (C), att besöka kommunens förskolor och skolor för att träffa skolledare, medarbetare, elever och barn.

Richard Mortenlind kommer närmast från en tjänst som regionchef för Hyresgästföreningen Norra Skåne med placering i Helsingborg. Hans hemmaplan i yrkeslivet har annars varit förskolans och skolans värld.

- Lusten att fortsätta att arbeta med förskolans, skolans och fritidshemmens utveckling i en demokratiskt styrd organisation har drivit mig tillbaks till den kommunala världen. Nu ser jag fram emot att tillsammans med all personal driva verksamheten så att fler och fler barn och elever bibehåller lusten att lära och når målen för utbildningen, säger han.

Går i pension

Under våren går den tidigare utbildningschefen Per Jangen i pension. I januari och februari kommer han att arbeta med olika utredningsuppdrag åt barn- och ungdomsnämnden.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 8 januari 2018