JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Kattegattleden - årets cykelled

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

Kommunen drar nytta av "Årets cykelled"

Publicerad 12 mars 2018

Delar av "Årets cykelled" - Kattegattleden - går genom Laholms kommuns kustremsa. Foto: Adde/Region Halland

På årets cykel- och vandringsmässa "Fiets en Wandelbeurs" i Nederländern utsågs Kattegattleden, som passerar Skummeslövsstrand och Mellbystrand, till "Årets cykelled 2018".
- I Laholms kommun arbetar vi med att maximera effekten av detta, säger Nellie Larsson, projektledare för cykelutveckling i Laholms kommun.

Det görs genom att bland annat skapa lokala leder, som lockar kattegattcyklisten att styra in i kommunen och ta del av kommunens turistutbud, att tillsammans med besöksnäringen jobba för att vara cykelvänliga och ta hand om cyklisterna på bästa sätt samt utveckla och marknadsföra Kattegattleden.

Den 39,5 mil långa leden går mellan Helsingborg och Göteborg. I år var första gången som en svensk kandidat fanns med i juryns bedömning.

Glatt överraskad

Dag Hultefors, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott Region Halland, tog emot priset på plats i Utrecht. Han blev glatt överraskad av beskedet.

– Den havsnära Kattegattleden är en succé och intresset ökar ständigt, inte minst internationellt. Vår satsning på internationell marknadskommunikation ger nu resultat, säger Dag Hultefors.

Brett samarbete

Kattegattleden är en satsning som ska utveckla cykelturismen och besöksnäringen i kommunerna och regionerna längs leden. Den kom till genom ett samarbete mellan Region Halland, Region Skåne, Trafikverket och de tio kommunerna Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka och Göteborg Stad. Ledhuvudman är Region Halland.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 12 mars 2018