JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / "Kick in" på Aktivitetshuset

"Kick in" på Aktivitetshuset

Publicerad 19 september 2018

På fredag, den 21 september, arrangeras "kick in" på Aktivitetshuset på Campus Laholm. Sykurs är en av många aktiviteter som hållits i lokalerna under dess ettåriga historia.

Snart har Aktivitetshuset på Campus Laholm haft öppet i ett år. Det vill styrelsen för verksamheten fira och dessutom få in fler i huset. Därför bjuds allmänheten in till "kick in" fredagen den 21 september. Alla unga välkomnas tillbaka efter sommaren och andra ges möjlighet att besöka huset.

– Det är en plats för alla. Man kan också komma hit efter skolan och studera, säger Ahmad Aldouamna, ordförande i styrelsen för Aktivitetshuset.

Det efterlängtade Aktivitetshuset öppnade den 22 september 2017, efter nästan 10 års engagemang av ungdomar, föreningsaktiva och personal. Syftet med Aktivitetshuset var att alla unga som ville syssla med någon form av aktivitet skulle få chansen. Ledordet genom alla år av planering, processande och diskussioner var och är flexibilitet.

Teater i blackboxen

Aktivitetshuset ska utgå från besökarnas idéer och skapas av dem tillsammans med stöd från fritidsledare, ungdomssamordnare, föreningar eller andra. Under året som gått har många aktiviteter kommit igång, exempelvis teater i blackboxen, band som repar i musikrummet och grupper som samlas i Aktivitetshuset för att planera. Flera föreningar har också kommit in i bilden.

Men styrelsen, som består av unga, föreningsaktiva och personal, är angelägen om att få igång än fler aktiviteter. Förhoppningen är att fredagens "kick in" ska bli lite av idékläckardag där frön sås till ett än bredare utbud.

– Vi vill att folk kommer hit och ser vad som händer inom husets väggar. Här finns så stora möjligheter, säger Ahmad Aldouamna.

Händer på "kick in"

Eftermiddagens aktiviteter, klockan 15.00–18.30, är öppna för alla åldrar. Det utlovas musik, frågesport, fika och mat kombinerat med verksamheter som redan är igång. Tävling med idéer om vad som kan göras i huset står också på programmet. Kvällen är vikt för unga mellan 13 och 25 år.

Namnet till trots finns det inget tvång att "aktivera sig".

– Bara för att det heter Aktivitetshus behöver man inte aktivera sig hela tiden. Man kan lika gärna ta en fika, säger ungdomssamordnaren Sofia Larsson.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 19 september 2018