JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Kommunens gräs som djurfoder

Kommunens gräs som djurfoder

Publicerad 09 juli 2018

I spåren av torkan har flera personer kontaktat Laholms kommun och ställt frågan om kommunen kan hjälpa till att skänka sitt gräs till lantbrukare som är i akut behov av djurfoder.

- Vi på kommunen vill naturligtvis hjälpa till. Det gräs som inte har klippts eller växer på utarrenderad mark kan man få klippa. Men jag tror tyvärr inte att det kommer att täcka hela behovet som finns hos våra lantbrukare, säger Mikael Lennung, mark och exploatering på Laholms kommun.

För att gräset ska räcka till så många som möjligt får en lantbrukare endast reservera en grönyta. De grönytor som hittills har identifierats och finns att välja mellan är markerade med gula streck. Kartbilderna finns här på sidan under ”Mark för djurfoder".

Ansök om att klippa gräs

Gräsklippningen ska ske professionellt. En lantbrukare som vill ansöka om att få klippa gräs på en grönyta måste kontakta Mikael Lennung på telefon 0430-152 85. Det går inte att ansöka via e-post. För den som får tillåtelse att klippa gräs gäller:

  • Gräset får behållas. Däremot ges inte betalt för gräsklippningen.
  • Gräset får inte säljas utan endast användas som foder till de egna djuren.
  • När balarna är pressade ska balarna tas bort omgående.
  • Kommunen tar inte ansvar för att det kan finnas stenar, burkar, plast eller annat olämpligt i gräset. Därför ansvarar lantbrukaren för eventuella skador som kan uppstå på marken eller närliggande bebyggelse i samband med gräsklippningen.

Erbjudandet kvarstår om torkan fortsätter

Om torkan består till hösten när kommunens grönytor brukar klippas igen kommer erbjudandet att kvarstå.

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 9 juli 2018