Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Kommunens nya styre

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Kommunens nya styre

Publicerad 08 oktober 2018

Lars Gustafsson (KD), Roland Norrman (M), Erling Cronqvist (C), Inger Reinfeldt (TRP), Jan Gottfriedson (L) och Eva M Larsson (MP)

Nu är det avgjort vilka som ska styra Laholms kommun nästa mandatperiod. I fredags blev det klart att femklövern utökas med Trygghetspartiet, som bidrar med ett mandat. Men de 20 mandat man då kommer upp till räcker inte för majoritet, kommunen får ett minoritetsstyre.

Nämndernas ordförandeposter är avgjorda och Centerpartiet, som fick flest röster av allianspartierna i valet, tar kommunstyrelseposten. Centerpartiet får även ordförandeskapet i kultur- och utvecklingsnämnden, barn- och ungdomsnämnden och i det kommunala fastighetsbolaget. Moderaterna får ordförandeskapet i kommunfullmäktige, socialnämnden, miljö- och byggnadsnämnden och Laholmsbuktens VA.

Under innevarande mandatperiod har centerpartiet följande ordförandeposter; kommunfullmäktige, miljö- och byggnadsnämnden, barn- och ungdomsnämnden och senast i Laholmsbuktens VA. Moderaterna har; kommunestyrelsen, kultur- och utvecklingsnämnden, socialnämnden och kommunala fastighetsbolaget. 

Lyssna till hela presskonferensen via länk här på sidan.

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 8 oktober 2018