JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Konstinvigning på Hishultsskolan

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Konstinvigning på Hishultsskolan

Publicerad 14 juni 2018

Under försommaren har tre konstverk invigts på förskolor i kommunen. I dag invigdes Robert Hais verk på Hishultsskolan som är det fjärde och sista i raden.

Från och med nu pryds fasaderna på Hishultsskolan av Robert Hais verk ”Tillsammans genom livet”. Kultur- och utvecklingsnämndens ordförande Cecilia Roos var på plats för att inviga konstverket som därefter presenterades av konstnären själv.

Verket baseras på olika sammankopplade figurer med tillhörande texter på byggnadens fasader. Den bakomliggande idén till verket grundar sig på "nav” och ”samexistens” som kännetecknar byggnaden och inte minst själva verksamheten som sker där. De olika delarna berättar en historia om att växa upp, bli äldre, att vara äldre och olika aktiviteter som hör till livet.

Konstverket på Hishultsskolan och förskolorna är ett led i kommunens beslut om pengar för konstnärlig gestaltning i samband med nybyggen av kommunala lokaler.

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 14 juni 2018